Laureaci - III Edycja

LAUREACI   III  EDYCJI  O  GODŁO „ORŁA BIAŁEGO” 2011

• Pan Ryszard Szurkowski – Wielki Sportowiec, kolarz - otrzymuje Orła za wiele lat wzruszeń i patriotycznych uniesień, jakich przysparzał milionom Polaków w Polsce i na świecie w trakcie swojej bogatej w sukcesy kariery.

• Pan Adam Łaniecki - Burmistrz Wielichowa otrzymuje Orła za gospodarskie, menedżerskie kierowanie gminą i lokalną społecznością, która obdarza go swoim zaufaniem od pierwszych wyborów w niepodległej Polsce.

• Pan Dariusz Sapiński - Prezes Zarządu firmy Mlekovita Wysokie Mazowieckie otrzymuje Orła za najwyższej jakości przetwory mleczne, które powstają w jego firmie i promocję w świecie polskich produktów spożywczych

• Pan Janusz Gromek - Prezydent Kołobrzegu otrzymuje Orła za dynamiczny rozwój miasta-uzdrowiska, które w tej dziedzinie stało się niekwestionowanym liderem w Polsce.

• Pan Jerzy Wizerkaniuk otrzymuje Orła za redagowanie i wydawanie Wiadomości Kościańskich, czasopisma niezwykle ważnego dla patriotycznej i historycznej edukacji mieszkańców Ziemi Kościańskiej

• Pan Henryk Nowicki - Właściciel firmy Metalbud Sp. z o.o. Rawa Mazowiecka - otrzymuje Orła za stworzenie i rozwój nowoczesnej, opartej o nowe technologie polskiej firmy, która z powodzeniem zdobywa zagraniczne rynki zbytu i zaspokaja zapotrzebowanie rodzimego przemysłu spożywczego na maszyny i urządzenia

• Profesor Zbigniew Kwias otrzymuje Orła za wielki wkład w rozwój polskiej urologii i leczenie pacjentów, którym niezmiennie poświęca wiele uwagi, serca i osobistego zaangażowania

• Pan Stanisław Grygier - Właściciel Młynów Zbożowych, Wielichowo - otrzymuje Orła za przedsiębiorczość, pozytywizm w myśleniu i działaniu i konsekwencję w dążeniu do celu.

• Profesor Jerzy Smorawiński otrzymuje Orła za bezkompromisowe i pryncypialne podejście do problemu dopingu w sporcie i wielki osobisty wkład w jego zwalczanie

• Pan Wojciech Olejniczak - Wice Prezes Zarządu Spółki Pudliszki - otrzymuje Orła za wzorowe wieloletnie kierowanie jednym z najlepszych polskich zakładów przetwórstwa spożywczego, które z powodzeniem godził z otwartością, prawością i wrażliwością na problemy pracowników

• Pan Marek Pinkowski otrzymuje Orła za niezwykle oryginalną i twórczą promocję polskiej kultury i obyczajowości szlacheckiej, rewitalizując dziewiętnastowieczne, litewskie Soplicowo w wielkopolskim Cichowie.

• Pan Jerzy Cerba - Prezes Zarządu Profil Sp. z o.o. Piła - otrzymuje Orła za umiejętność dzielenia się swoim sukcesem w biznesie z lokalną społecznością, którą wspiera, sponsorując różnorakie inicjatywy społeczne, w tym sportowe.

• Pan Jacek Tuchołka otrzymuje Orła za wielkie zasługi, jakie wniósł w rozwój polskiego  przemysłu mięsnego, w jego nowoczesność i dostosowanie do wymogów unijnych.

• Pan Franciszek Strugała - Burmistrz Czarnkowa - otrzymuje Orła za pełne sukcesów, bardzo efektywne i owocne dla mieszkańców miasta, dwudziestoletnie pełnienie funkcji włodarza miasta.

Losowe zdjęcia